Competició de bricolatge

bricolatge-vadepares
A mi sempre m’ha agradat el bricolatge. De petit ja em van regalar un cinturó d’eines de Fisher-Price i el meu pare tenia bastant afició a fer “remendus” per casa. Teníem un banc de treball de Black&Decker i tot d’eines i accessoris per tallar fustes, polir, pintar, etc.
Així que quan tinc una estona lliure, o quan no la tinc però hi ha coses espatllades que cal arreglar, baixo la caixa d’eines de l’altell i em poso a treballar. I m’ho passo bé!! El meu amor per les ferreteries donaria per un o dos articles sencers, però només com a curiositat, venir a viure a un nou país (Brasil) i que ja conegui les 4 que hi ha al barri i que tots ells ja em coneguin, n’és una bona prova.

Arriba un dia que comproves per tu mateix allò que diuen que a les dones embarassades els hi surt un esperit maternal de preparar la llar per al nouvingut, com a reminiscència de la prehistòria, les coves, etc.  i llavors a casa comença una competició de bricolatge que ningú sap com acabarà.
A ella se l’hi acut que hem de canviar les cortines i la finestra que no tanca. Al canviar la finestra, s’haurà de pintar tota una paret… i ja posats amagar aquell conducte de l’aire condicionat que quedava per fora. A la que serà l’habitació del nen també s’hi ha de posar cortines, pintar de nou, penjar estanteries, uns adhesius d’animalons i muntar un parell de mobles… I com que ja no ve d’aquí, a las sala hi podem posar uns quadres nous (el de la foto, que ens van regalar), moure algun moble de lloc, canviar l’armari vell i fer algunes altres modificacions.
Seria el somni de tot bon aficionat al bricolatge si disposés de 12 mesos, i anessis fent al teu ritme. Però quan s’ha de fer tot en tres setmanes, i sota l’atenta mirada de la dona embarassada que ho necessita tot acabat per ahir, la pressió és tal que ella es llança a agafar les eines i intentar avançar feina, a la desesperada.
El que havia de ser un forat amb broca del 6, sembla el túnel de la línia 9 del metro, i aquells mobles “tant fàcils” de muntar han quedat torts i esbiaixats; sembla que l’habitació del nen no quedarà perfecta. L’aficionat al bricolatge es veurà obligat a buscar a internet “como rellenar un agujero para fijar el taco” i intentar refer tot el què la pressa ha deixat tort i esbiaixat.

La pregunta és: està científicament demostrat que a totes les dones embarassades els hi entra aquest neguit de reformar tota la casa? Where is the limit?

A pregnant woman’s urge to clean, organise and get their life in order is a primal instinct going back thousands of years, according to a new study. Researchers found the obsessive behaviour – known as ‘nesting’ and characterised by unusual bursts of energy – is not irrational, but a result of a mechanism to protect and prepare for the unborn baby.
‘We have found it peaks in the third trimester as the birth draws near and is an important task that probably serves the same purpose in women as it does in other animals. ‘It ties us to our ancestral past. Providing a safe environment helps to promote bonding and attachment between both the mother and infant.’
Why pregnant women are obsessed with tidying and nesting: It’s all to do with their inner cavewoman – DailyMail.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pares i violència, a quina temperatura bull la sang? | Va de pares - […] la mare tenia aquella necessitat d’arreglar la casa abans del part (competició de bricolatge), ara el pare té la…

Deixa un comentari

%d bloggers like this: