Homenatge a l’amic desconegutHomenaje al amigo desconocido

miquelparc

En Miquel està jugant al parc. Se li acosta un nen una mica més gran que ell i li pregunta: vols jugar amb mi? En Miquel, el més petit de la colla, gens acostumat a que un altre nen li faci gaire cas, diu que sí, és clar… però amb un punt de sorpresa. Amb tot, no s’ho pensa dues vegades, no fos cas. En un tres i no res el nostre fill ja corre darrera l’altre nen: reprodueix cada gest, sincronitza cada salt, comparteix cada cop. Els dos són un, per una estona. Però passen uns minuts i la mare crida el nen; és hora de marxar. La Natalia fa cap a ells i li diu al vailet: que li dius el teu nom a en Miquel? El nostre petit enfila cap al tobogan distret, mentre l’altre nen s’agafa de la mà de la seva mare sense haver respost com es deia; els menuts, quan volen, saben fer-se els desmenjats i dir-se adéu sense haver de dir adéu. Quan tornem a passar pel parc de tornada ja camí de casa, en Miquel va cridant ‘amiiiiic, amiiiiiic’ mentre assenyala els tobogans i els gronxadors. És la primera vegada que li escoltem dir aquesta paraula. Després, ja a casa, quan repassem amb ell el dia li preguntem: Que recordes el seu ’Nom’? Miquel, com es deia el teu ‘amiiiiiic’? ‘Nom’ ens contesta, tot orgullós.

Nom, el seu primer amic.

miquelparc

Miquel está jugando en el parque. Se acerca un niño algo mayor que él y le pregunta: ¿quieres jugar conmigo? Miquel, acostumbrado a ser el menor de la pandilla, no está muy acostumbrado a que otro niño le haga mucho caso y le dice que sí, que claro que sí, pero con un punto de sorpresa. Con todo, no se lo piensa dos veces, no sea que el otro se arrepienta. En un santiamén, nuestro hijo ya corre detrás del niño, reproduciendo cada gesto, sincronizando cada salto, compartiendo cada golpe. Los dos son uno, por un rato. Pero pasan unos minutos y la madre llama el niño, es ya hora de irse. Natalia se dirige hacia ellos y le pregunta al muchacho: ¿que, le dices tu nombre a Miguel? Nuestro pequeño ya va dirección al tobogán distraído, mientras el otro niño se agarra de la mano de su madre sin haber respondido cómo se llama; los pequeños, cuando quieren, saben hacerse decirse adiós sin tener que decir adiós. Cuando volvemos a pasar por el parque de vuelta ya, y camino de casa, Miquel grita ‘amiiiigo’, ‘amiiiigo’ mientras señala los toboganes y los columpios. Es la primera vez que le oímos decir esa palabra. Después, ya en casa, cuando repasamos con él el día le preguntamos: ¿cuál era su nombre? ¿cómo se llamaba tu ‘amiiiiiigo’? ‘Nombre’, nos contesta orgulloso.

Nombre, su primer amigo.

4 Comments

  1. m’ha recordat molt a l’Anna, sempre que li preguntes “com es diu el nino?” et contesta molt seriosa i un punt enfadada “NINO”

    Reply
  2. preciós

    Reply

Deixa un comentari

%d bloggers like this: