Les aventures del Pare Batman

Fotograma de la pel·lícula Kick-Ass

Fotograma de la pel·lícula Kick-Ass.

El Pare Batman travessa les foscors de la nit per a aconseguir el preuat líquid que els seus assedegats fills anhelen.

El Pare Batman no ha estat sempre així: es va fer a sí mateix del no-res.

El Pare Batman no sempre ha estat el Pare Batman. Fa molts, molts anys, quan vivia amb els seus propis pares, era el Petit Batman.

El Petit Batman era capaç de recórrer l’enorme distància des de la seva habitació fins la cuina a les palpentes. Fins i tot en la més fosca de les nits, el seu superpoder manllevat dels ratpenats del Maresme li permetia desplaçar-se amb comoditat entre ombres i penombres, tenebres de gola de llop i foscors de profunds pous. El Petit Batman es va curtir els colzes amb el xifonier del passadís i va enfortir els dits petits del peu amb la tauleta de centre del menjador. El Petit Batman marcava amb sang els marcs de les portes per recordar quin camí havia recorregut i saber tornar al llit sense encendre el llum.

El Pare Batman no sempre ha estat el Pare Batman ni el Petit Batman. Després de ser el Petit Batman i abans de ser el Pare Batman, el Pare Batman va ser el Jove Batman.

El Jove Batman no va veure minvats els seus poders quan va emancipar-se. El Jove Batman trobava totes les portes de casa malgrat les males arts del Jim, el Jack y el Johnny. El Jove Batman era capaç de fer-se unes torrades i una mica d’arròs bullit amb només la llum del rellotge digital per no despertar els trons que dins el seu cap hi havien posat el Johnny, el Jack i el Jim. I el Simón. El Jove Batman va depurar el seu poder d’orientar-se en la foscor perquè el pis donava a sud i obrir les persianes hagués malmès la seva pell vampírica.

El Petit Batman i el Jove Batman van esdevenir, un bon dia, el Pare Batman.

El Pare Batman es lleva i vola per sobre la Muriel. El Pare Batman esquiva les seves pròpies sabates, les de la mama i les de la Muriel. El Pare Batman deixa una dent a la porta del dormitori per a després. El Pare Batman salta la moto, esquiva el patinet, finta el piano del “tiet” Santi, té un afer amorós amb la cuineta, deixa que la ròtula del genoll dret tingui una conversa amb la tauleta vermella, fa un Fulsbury amb el cuco del Jofre. El Pare Batman escup el mòbil que s’ha menjat en aterrar el Fulsbury en el bressol del Jofre, camina un metre sobre la pilota de plàstic i saluda els barrufets en passar. El Pare Batman arreplega amb el Rhinomer, l’aigua de farigola, la crema per a pells atòpiques, la palangana, el canviador, dos jocs de bolquers, es fa una truita, se la menja i segueix el seu periple a la cerca de l’aigua perduda. El Pare Batman troba una cantimplora antidegoteig, buida. El Pare Batman, sempre a les fosques, troba la gerra d’aigua, també buida. El Pare Batman troba la garrafa de vuit litres, omple la gerra, omple la cantimplora, aprofita per a rentar-se la cara amb l’aigua que ha caigut a la taula, aprofita per a rentar-se els peus, els turmells i les cames i fer un baño checo amb l’aigua del terra. El Pare Batman no defalleix. El Pare Batman arriba al dormitori, no sense abans recuperar al dent de la porta.

El Pare Batman porta aigua. El Pare Batman és un heroi. Un heroi en la foscor.

El Pare Batman té sempre nous reptes.

El Pare Batman sap quant fereix els tendres ulls dels seus plançons la llum de la matinada.

El Pare Batman sap que haurà de canviar bolquers en la foscor. El Pare Batman sap que haurà d’enfonsar-se en la merda. El Pare Batman no té aturador.

El Pare Batman és un heroi. Un heroi en la foscor.

4 Comments

 1. Salvem la dentadura d’en para Batman regalant-li un bat-mòbil amb funció llanterna!

  Reply
 2. En tenia una d’aquestes dels xinos, però el follet malvat la va desmantellar i no va haver-hi el que cal per a tornar-la a mantellar:

  Reply
 3. Gràcies per ensenyar-me una nova paraula i despertar-me la curiositat de buscarla al diccionari! Jo també tinc xifonier a casa :-)
  I algún dia parlaràs de les aventures del Avi Batman!!!

  Reply

Deixa un comentari

%d bloggers like this: