Les imatges abans dels mots

estiumemoria

Em pregunto què recordarà en Miquel d’aquest feliç estiu que es va acabant. Però la pregunta no té, ja passa, això, una resposta gaire clara. Els records dels nens de la seva edat són un misteri, llegeixo en diagonal en el primer article que Google em serveix al seu sofert cercadors. Estan relacionats – continuo llegint – amb imatges i sensacions, i encara no amb la paraula: això els fa molt vulnerables al pas del temps. Els nens de menys de tres anys no saben dir-se (no saben dir-te, per tant) què recorden.

… però això no vol dir que les experiències viscudes abans dels 3 no els deixin una empremta.

Potser en Miq no sabrà què va fer l’estiu de 2014 però poc importa. Aquest agost tan ple de llum ha imprimit al seu cor una definició de gran valor, i ho ha fet sense necessitar paraules: l’estiu és un regal. No li caldrà recordar-ho, això, senzillament ho sabrà.

I a mesura que es vagi fent gran, l’estiu s’anirà convertint en el que ja és per a nosaltres, la pàtria on sempre vols tornar, cercant sense trobar-les del tot les imatges abans dels mots, el record abans de la memòria.

1 Comment

  1. Doncs jo poca cosa recordo d’abans dels 5 anys. Potser em deuria donar un cop que em va fer un reset :S

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. món pare lel.lo, 9: L’ESTIU | centrifugant - […] Sobre la memòria dels estius, recomano un breu i brillant article, Les imatges abans dels mots, extret del blog…

Deixa un comentari

%d bloggers like this: