Deixar de fer de pare? Ser pare, sentir-se pare i fer de pare

vadepares
Podríem filosofar molt entre què és ser pare i què és fer de pare, i segurament la part de sentir-se pare sigui la més subjectiva i personal de les tres. Però avui em volia centrar en la de fer de pare.

Per qüestions professionals estarem uns mesos separats per milers de quilòmetres de distància i després de passar un primer any i mig tant intens i compartint cada moment amb el meu fill, es fa molt estrany de cop i volta no “fer de pare”. Desapareixen les tasques quotidianes que compartíem i passes a viure 24 hores al dia sent un pare virtual o ni això.

Si ningú et prepara per ser pare i vas aprenent sobre la marxa, encara menys ningú et prepara per deixar de fer de pare temporalment. Què s’entén per fer de pare? Amb un skype al dia ja has complert? I si el teu fill no vol parlar ni et fa cas online, fas menys de pare? I si enlloc d’skype envies un vídeo o una foto, compta menys?

Si, es pot argumentar que el què compta no és la dedicació física o els minuts exactes que li dediques cada dia, sinó el què sents i com t’hi preocupes, etc. però no em convenç… deixar de fer de pare és una sensació estranya.

2 Comments

 1. M’imagino haver d’estar separat dels nens (3) durant uns mesos i crec que ha de ser ben fotut! Aprendre a ser pare és dur però molt gratificant. Fer de pare, tal com dius en el post, també ha de ser durillo, però em temo que el premi en aquest cas és ben minso!

  Reply
 2. Ostres!

  et segueixo puntualment… perquè la dedicació al meu fill se’m menja les “estones lliures”, amb molt de gust. Sóc mare, fins fa poc a dedicació de 24 hores al meu fill de tres anys. Ara estem unes hores separats per l’escoleta i la feina i és interessant però extrany.

  M’ha impactat que ara estigueu separats fisicament tant de temps, per la intensitat amb què vius el “ser pare i fer de pare”, i com ho transmets.

  Us envio molts ànims i energies en aquesta nova experiència. Seguirem estant aquí, per compartir aquest “FER DE PARE” des d’una altra prespectiva.

  Reply

Deixa un comentari

%d bloggers like this: