Pobre de tu que neixis després del mes de maig!

Llar d'infants municipals - Barcelona
En els últims anys han augmentat les queixes per la manca de places en llars d’infants municipals a la ciutat de Barcelona, però fins ara poc s’havia alçat la veu sobre el procés de preinscripció. Com que sovint primer hi ha la preinscripció a escoles de primària, el què passa a les llars d’infants queda una mica més en segon pla, o no és trending topic.

I se’t queda la cara de pasta de moniato quan et confirmen que sí, que per preinscriure un nen o nena a la llar d’infants municipal cal que hagi nascut abans de que acabi el procés de pre-inscripció. Per exemple, quest any 2016 la pre-inscripció va del 2 al 13 20 de maig. Vol dir que tots els nens i nenes que neixin després del 20 de maig de 2016 “no tenen dret a ser escolaritzats” a l’octubre, novembre, desembre… en un centre municipal. O sigui, que tots els nens i nenes que neixen durant la segona part de l’any, no podran optar a una plaça fins al curs 2017-2018, és a dir, quasi un any després d’haver nascut. Així que en funció del mes que neixes – i sent molt genèric podríem dir que 6 mesos afectaria a la meitat dels nens i nenes que neixen cada any – tens més o menys oportunitats.

Quan encara no tens fills, comences a planificar quan t’agradaria que el nen nasqués, combinant mil i un factors: quan cauen les vacances, si serà hivern o estiu, si les obres del pis, etc. I llavors descobreixes que no acabes de poder controlar quan quedareu embarassats i per tant quan naixerà. Però quan veus que en funció de quan naixerà ja t’ha tocat la loteria de si pots o no accedir a una plaça de llar d’infants municipal, fa certa ràbia (per dir-ho d’alguna manera).
Hi ha estudis que vinculen “l’èxit” de molts estudiants universitaris en el fet d’haver nascut durant els primers mesos de l’any, i sembla que ja de ben petits, comencem a tenir indicadors de com es limiten les possibilitats d’uns en front d’uns altres…

P.D. Aquesta és la informació que m’han proporcionat diferents professionals i centres municipals; si algú té altra informació contrastada serà un plaer compartir-la.

També et pot interessar aquest post sobre buscar de llar d’infants a Barcelona.

4 Comments

 1. Francesc, nosaltres tenim data prevista 12 de maig i aquest és un tema que ens preocupa molt, perquè com a mínim a Barcelona, les inscripcions es tanquen el 13 de maig, no el 20!!!

  Reply
  • Tens raó, ja ho he confirmat al web i ho he modificat. Gràcies i molts ànims!!!

   Reply
 2. Aquí estic jo nascut al novembre trencat l’estadística de fracassos ^^

  Reply
  • Gràcies Pons! jo també soc de finals de desembre, i no em puc queixar ;)
   Però sembla que segons en quins sectors i quines estadístiques hi ha certa tendència a donar més suport als de principis d’any, que en teoria s’han desenvolupat abans i mostren més habilitats… En el cas de l’esport és bastant evident. L’entrenador tria als titulars que siguin millors, i de gener a desembre, en edats primerenques es nota més la diferència, els de principis d’any poden estar més desenvolupats que els de final d’any i al llarg dels primers anys acumularan més minuts de partits, etc.

   Reply

Deixa un comentari

%d bloggers like this: