Els pares també ens podem posar malalts?


Podríem dir que després de 2 mesos de l’inici de la llar d’infants i de P3 a l’escola, es confirma que tenir dos marrecs a casa altera el dret a estar malalt dels progenitors. Quinze dies després de començar la llar d’infants, primera febre. No passa res, atures el període d’adaptació, el nen a casa 3 dies i sant tornem-hi. Una setmana després, el gran, primera febrada i 3 o 4 dies més a casa. Al cap de 15 dies, quan ja n’han passat uns 20 de la febre del petit, hi torna: 3 dies més a casa amb febrada… I això s’ha repetit cíclicament al segon mes. És a dir, ja portem 4 tandes de febre, primer un i després l’altre. De les 4 vegades, en cap d’elles ni la mare ni el pare no hem arribat a tenir febre, però en dues si que hem estat “afectats” pel virus, primer un i després l’altre. Però coincidia just els dies que els nens ja estaven bé. Per tant a nivell de calendari, podríem dir que portem dos mesos, ara tu, ara jo, ara l’altre… sense parar.

Però el punt de tot això és que mentre ells estan malalts, es queden a casa i algú els cuida 24 hores al dia (perquè clar, t’has de posar una alarma a les 02:30 per si la febre torna a passar dels 39,5º), tu no et pots quedar casa a descansar. Quan ells estan bé cal portar-los a l’escola, recollir-los, fer el sopar, posar la rentadora, anar a comprar, etc.

Amb 30 anys llargs (o casi 40) coneixes bastant bé el teu cos i saps que segons quins refredats o virus només requereixen 24 hores de repòs i endavant. Recordes aquells temps on després de tot un dia al llit, aconseguies fer una dormida llarga i al dia següent recuperat quasi del tot. Però com que ara no tens aquest espai-temps, no t’acabes de recuperar mai del tot i passes 10 dies arrossegant-te i cansat; mooolt cansat.

No sé si un nou servei de l’associació de famílies de l’escola podria anar en aquesta línia i ajudar als pares i mares a recuperar-se el més ràpidament possible oferint un espai i temps de descans als qui ho necessitin.

 


Foto de Carlos Enciso a Flickr

1 Comment

  1. Un nou servei de l’associació de famílies de l’escola no sé, però un internat t’ho resol ràpid ràpid ;)

    Reply

Deixa un comentari

%d bloggers like this: