Taller de Nadal a la Sagrada Família

 

Avui els Vadepares hem anat d’excursió. Hem estat convidats al taller de Nadal de la Sagrada Família pensat per nens de 4 a 10 anys. Hem desembarcat tres adults amb quatre nens de 6, 4 (x2) i 1,5 anys d’edat.

El taller té dues parts ben diferenciades. A la primera, se’ns explica la façana del Naixement i l’interior de la basílica (sobretot els vitralls!!) amb una dinàmica molt interactiva amb la canalla. De les moltes maneres que deu haver-hi de fer això, ha estat un èxit absolut posar èmfasi en referents que dominen els petits: la tardor, el foc, el mar, el cel, els arbres, el bosc… En part Gaudí ens ho posava fàcil, per la seva constant inspiració en la naturalesa. I, tanmateix, essent la meva tercera visita al temple com adult, jo també m’he endut alguna cosa extra cap a casa.

La segona part del taller és el taller en sí. Atès que som a les portes del Nadal, ja hi havia una corona d’Advent al creuer. Aquest ha estat el detonant del taller posterior: fer una corona d’advent. Hem tingut una corona de mostra, tot el material i l’ajut per fer-lo amb la canalla. A més, se’ns ha explicat el perquè de la corona, així com els motius naturals que, com ja hem dit, tan agradaven a Gaudí.

La nostra corona d’Advent!

L’activitat és més que recomanable, especialment amb nens de 6 a 10 anys. Al Jofre i el Luca (a punt de fer-ne 4) els ha agradat molt, però en general se li han fet llargues ambdues parts. En canvi, la Muriel (6 i poc) l’ha gaudit al 500%. El taller està molt ben pensat i molt ben compensat: una primera part de descoberta cultural/artística i una part més lúdica. A més, amb el taller tens la possibilitat de seguir pel teu compte la visita a la basílica, cosa que hem fet per acabar de sadollar la set de Gaudí amb què veníem — que no era poca: el vam veure a P5 i des de llavors teníem pendent la visita a la Sagrada Família.

L’organització demana que hi hagi un adult per grup (lògic). Al nostre entendre, però, és millor que hi hagi paritat: un adult per cada nen. El taller, tot i que està pensat i dinamitzat a la perfecció, requereix total dedicació de tothom, grans i petits. I estar en minoria pot passar factura atès que potser no es podrà ajudar a tothom en tot.

Si haguéssim de fer una proposta de millora de cara a l’any vinent, diríem que la manualitat que es fa al taller potser podria tenir més relació amb Gaudí. Entenem que s’ha triat l’època, que té relació amb la façana per on entrem. I ha estat estupend. Però potser alguna cosa més afí a la manera de treballar de Gaudí hauria estat més rodó. Diem això conscients que la canalla s’ho han passat bomba i els ha agradat tot i molt, i que ells no farien mai aquesta “crítica” perquè, senzillament, ha estat un matí que s’ho han passat brutal.

No podem deixar d’agrair a la Sara Montiel (de mitjans socials), la Mireia (la nostra guia) i la resta de l’equip pel fantàstic matí que han tingut els nostres fills. Moltes gràcies!

Deixa un comentari

%d bloggers like this: